Nieuwsbrief Beeld en Geluid van 22-01-2021

Nieuw in de agenda: MuseumJeugdUniversite

Nieuw in de agenda: MuseumJeugdUniversiteit, Mediacafés en Mediacolleges Swiebertje als televisiefenomeen en de jacht van de burger

 
Wordt deze mail niet goed weergegeven?
Bekijk de webversie
Beeld en geluid Logo
 
Nieuw in de agenda!
Hi Hans,
Ons museum is misschien dicht, maar er is nog steeds genoeg te doen! Nieuw in onze agenda zijn de maandelijkse Mediacolleges en Mediacafés. Deze organiseren we in Hilversum, Den Haag en Utrecht, en zolang we nog niet fysiek bij elkaar kunnen komen online. 
Voor de kids hebben we de MuseumJeugdUniversiteit, een reeks kindercolleges in Den Haag met o.a. het Jeugdjournaal!
 
Kinderen aan het filmen
 
MuseumJeugdUniversiteit
 
Kindercollegereeks
vanaf 14 februari - 14:00 uur
 
Tijdens deze kindercollegereeks (10 t/m 12 jaar) van MuseumJeugd-Universiteit praten experts van het Jeugdjournaal, Free Press Unlimited en Beeld en Geluid je in vier colleges bij over nieuws, journalistiek en persvrijheid. Aan het einde van deze collegereeks ga je naar huis met een welverdiend écht MJU diploma. 
Locatie: Beeld en Geluid Den Haag
 
 
Haro Kraak, online
 
De jacht van de burger
 
Mediacollege livestream
woensdag 27 januari - 20:00 uur
 
Public shaming of de fysieke jacht op mogelijke criminelen: steeds vaker nemen burgers het heft in eigen hand. Journalist Haro Kraak (De Volkskrant) onderzoekt de rol van de media hierin.
 
 
Swiebertje, Beeld en Geluid Den Haag
 
Swiep Swiep Hoera!
 
Mediacafé livestream
zondag 14 februari - 14:00 uur
 
Landloper Swiebertje, huishoudster Saartje, Bromsnor, de burgemeester en Malle Pietje… ze zijn niet weg te denken uit de Nederlandse tv-historie. Mediajournalist Patrick Bremmers vertelt over de betekenis van de vrolijke zwerver die gedurende twintig jaar zou uitgroeien tot Nederlands cultureel erfgoed.
 
 
 
Mies Bouwman met microfoon
 
De koningin van de Nederlandse televisie
 
Podcast
 
Mies Bouwman is als geen ander verbonden met de televisie in Nederland: vanaf de jaren 50 drukte zij als presentatrice en programmamaker decennialang een stempel op het medium. Onze conservator Bas Agterberg legt uit wat de ‘koningin van de Nederlandse televisie’ zo onderscheidend maakt.
 
 
 

Wat vond je van deze mail?

Duim omhoog
Duim omlaag
 
Beeld en geluid Facebook icon   Beeld en geluid Instagram icon   Beeld en geluid youtube icon   Beeld en geluid Twitter icon   Beeld en geluid Linked In icon
 
 
 
contact   privacy   aanmelden   afmelden  
 
 
 
 
© Beeld en Geluid