Cultuur in Zoetermeer

Zoetermeer

 • Stadstheater Zoetermeer

  Stadstheater Zoetermeer, gelegen aan Theaterplein 10 te Zoetermeer, is een gerenommeerd theater in de provincie Zuid-Holland. Met een breed scala aan voorstellingen biedt het theater gedurende het hele jaar diverse optredens die geschikt zijn voor een uiteenlopend publiek. Het Stadstheater beschikt over meerdere zalen, waardoor optredens van diverse omvang mogelijk zijn.

  De programmering van het Stadstheater Zoetermeer is veelzijdig en gevarieerd, met voorstellingen in de genres drama, komedie, muziek, dans en meer. Het theater is eveneens een geliefde locatie voor familievoorstellingen en jeugdtheater. Artiesten van zowel lokale, nationale als internationale afkomst betreden regelmatig het podium van dit theater, waardoor bezoekers kunnen genieten van diverse culturele achtergronden en artistieke stijlen.

  Het theater biedt ook educatieve programma's aan en wordt als culturele instelling in de stad erg gewaardeerd. Een van de kernwaarden van Stadstheater Zoetermeer is toegankelijkheid. Het gebouw is zo ontworpen dat het ook toegankelijk is voor bezoekers met een lichamelijke beperking. Daarnaast streeft men ernaar om voorstellingen betaalbaar en daarmee toegankelijk te houden voor een breed publiek. Daarnaast beschikt het theater over uitgebreide voorzieningen voor zijn bezoekers.

  Er is een ruim aanbod aan eet- en drinkgelegenheden in de directe omgeving van het theater en er is voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving. Ondanks zijn moderne uitstraling, biedt het theater een warme en gezellige sfeer, perfect voor een avondje uit.

  Theaterplein 10, 2711 EK  Zoetermeer https://stadstheater.nl/