Cultuur in Wijchen

Wijchen

 • Museum Kasteel Wijchen

  Het Kasteel Wijchen, in de Gelderse plaats Wijchen, is een kasteel uit de 14e eeuw. Het herbergt nu Museum Kasteel Wijchen, waar men archeologie, kunst, lokale geschiedenis en hedendaagse kunst kan verkennen. Het museum heeft de intentie om tentoonstellingen en evenementen in huis te halen die gericht zijn op de geschiedenis en cultuur van Wijchen en het omliggende gebied.

  De vaste collectie, getiteld 'De twee gezichten van Wijchen', verkent de conflictvolle relatie tussen de landelijke idylle van het kasteel en de stedelijke moderniteit van de uitbreiding van de stad. Met periodieke tentoonstellingen, rondleidingen en lezingen biedt het museum ook een steeds veranderende selectie van activiteiten voor zijn bezoekers.

  De omliggende kasteeltuinen en het park zijn vrij toegankelijk voor het publiek en bieden een prachtig uitzicht op het historische kasteel. Het museum is geschikt voor alle leeftijden, met speciale schoolprogramma's en activiteiten voor gezinnen. Of u nu een nieuwsgierige bezoeker, een wandelaar, een gezin of een basisschoolleerling bent, het Museum Kasteel Wijchen heeft iets voor iedereen.

  Kasteellaan 9, 6602 DA  Wijchen https://www.museumwijchen.nl/
 • Theater 't Mozaïek

  Theater 't Mozaïek is een middelgroot theater in Wijchen bij Nijmegen. Hoewel niet zo bekend als sommige van de grotere theaters in de stad, biedt 't Mozaïek een gevarieerd en breed programma van voorstellingen en evenementen, waaronder toneel, dans, muziek, cabaret en kindervoorstellingen.

  De focus van het theater ligt op het presenteren van hoogwaardige producties, zowel van gevestigde namen als van opkomend talent. Verder strekt het aanbod zich uit tot activiteiten zoals workshops en educatieve projecten.

  Het theater heeft een comfortabele, intieme zaal met een capaciteit van 280 zitplaatsen. Bovendien beschikt het theater over een ruim, sfeervol foyer, waar bezoekers voor en na de voorstellingen kunnen genieten van een drankje. Het doel van 't Mozaïek is om een unieke en inspirerende ontmoetingsplaats te zijn waar bezoekers een brede variatie aan culturele ervaringen kunnen beleven.

  't Mozaïek beschikt over voldoende parkeermogelijkheden en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het theater is rolstoeltoegankelijk en heeft aangepaste faciliteiten voor mindervaliden. Samen met het enthousiaste en professionele personeel zorgt dit ervoor dat een bezoek aan Theater 't Mozaïek een prettige ervaring is.

  Campuslaan 6, 6602 HX  Wijchen https://www.mozaiekwijchen.nl