Cultuur in Wageningen

Wageningen

 • Theater Junushoff

  Theater Junushoff is een theater en congrescentrum gesitueerd in het stadspark van Wageningen, omgeven door oude bomen en het water van de stadsgracht. Het theater biedt een breed scala aan voorstellingen, van dans tot muziek en van cabaret tot toneel.

  Junushoff is voorzien van twee theaterzalen. De Grote Zaal biedt plaats aan 850 toeschouwers en is vooral geschikt voor grootschalige (theater)producties en congressen. De Kleine Zaal is met 220 stoelen intiemer van aard en uitermate geschikt voor kleinere theaterproducties, lezingen en workshops.

  Naast reguliere voorstellingen organiseert Junushoff ook cursussen, projecten en festivals. Ze werken samen met een breed scala aan gezelschappen en artiesten, regionale amateurgezelschappen en het onderwijs in de regio.

  Junushoff is begonnen als Stichting Solahof, opgericht in 1969, maar sinds 2001 gevestigd in het huidige gebouw. Junushoff is onderdeel van de gemeente Wageningen en heeft als doel het bevorderen van sociaal-culturele activiteiten in de breedste zin van het woord, door het faciliteren en produceren van activiteiten en evenementen op het gebied van kunst en cultuur voor diverse doelgroepen in de regio.

  Plantsoen 3, 6701AS  Wageningen https://www.junushoff.nl