Cultuur in Waalwijk

Waalwijk

 • Nederlands Leder & Schoenen Museum

  Het Nederlands Leder & Schoenen Museum in Waalwijk neemt u mee in een reis door de geschiedenis van de leer- en schoenenindustrie in Nederland. Het museum heeft een uitgebreide collectie schoenen en lederwaren van verschillende tijdperken en landen. De collectie variëert van eenvoudige sandalen van de Romeinen, tot prachtige vormgegeven schoenen uit de baroktijd, tot moderne en futuristische ontwerpen van nu.

  Het museum geeft ook inzicht in het looien van leer en het maken van schoenen, door middel van interactieve tentoonstellingen en workshops. Een museumwinkel en café bieden de mogelijkheid om een bezoek af te ronden met een aandenken of een verfrissing.

  Het Nederlands Leder & Schoenen Museum biedt ook educatieve programma's voor kinderen en volwassenen, groepsrondleidingen en speciale evenementen. Het is een museum dat fascinerend is voor alle leeftijden, en een bezoek stelt u in staat om met nieuwe waardering te kijken naar iets dat wij vaak vanzelfsprekend vinden: ons schoeisel.

  Raadhuisplein1, 5141 KG  Waalwijk https://schoenenkwartier.nl/
 • Theater De Leest

  Theater De Leest in Waalwijk is een knus en intiem theater dat een breed scala aan theaterprogramma's aanbiedt. Van cabaret en muziek tot familievoorstellingen en films, met bekende en minder bekende artiesten. Het heeft bovendien een moderne bioscoop met de allernieuwste films.

  De Leest is een veelzijdig en levendig theater met een hoogwaardig aanbod aan voorstellingen en evenementen op diverse artistieke terreinen. Hun ambitie is om een plek te zijn waar het publiek zich thuis voelt: een ontmoetingsplek waar ruimte is voor verbazing, bewondering, ontroering en medeleven. Naast de vele voorstellingen zijn er ook geregeld andere activiteiten te doen, zoals workshops en exposities.

  Het theater beschikt over een grote zaal met 521 stoelen en een kleine zaal met plek voor 224 bezoekers. Vanuit de gezellige foyer met een moderne bar heb je zicht op het Vredesplein. Bovendien ligt het theater middenin het centrum van Waalwijk, waardoor het goed te bereiken is met zowel de auto als met het openbaar vervoer. 

  Vredesplein 12, 5142 RA  Waalwijk https://www.deleest.nl/