Cultuur in Vlaardingen

Vlaardingen

 • Museum Vlaardingen

  Museum Vlaardingen is gelegen aan de historische haven van de stad Vlaardingen. Het museum is gevestigd in een monumentaal pand uit de 17e eeuw en heeft in de loop der jaren een rijke collectie opgebouwd rond de thema's van de lokale geschiedenis en cultuur.

  De verzameling omvat onder andere archeologische vondsten, scheepsmodellen, schilderijen, foto's, ansichtkaarten, boeken en archiefmateriaal. Er zijn kunstwerken van bekende lokale kunstenaars, alsmede voorwerpen gerelateerd aan de beroemde haringvisserij van Vlaardingen.

  De sterke band van de stad met de zee wordt weerspiegeld in de grote collectie maritieme objecten, waaronder een aantal prachtig gerestaureerde schepen. Het museum organiseert regelmatig tijdelijke tentoonstellingen en activiteiten voor kinderen en volwassenen.

  Het museumcafé en de museumwinkel maken een bezoek aan het Museum Vlaardingen compleet. Naast het aanbieden van interessante tentoonstellingen, streeft het museum ernaar om de rijke geschiedenis van Vlaardingen en de omliggende regio tot leven te brengen en te bewaren voor toekomstige generaties.

  Westhavenkade 54, 3131 AG  Vlaardingen https://www.museumvlaardingen.nl/
 • Stadsgehoorzaal Vlaardingen

  Gelegen in de bruisende stad Vlaardingen, biedt Stadsgehoorzaal Vlaardingen een breed scala aan theater- en muziekvoorstellingen. Of je nu een fan bent van toneel, opera, cabaret, dans, of een muziekliefhebber bent, bij de Stadsgehoorzaal Vlaardingen is er voor elk wat wils.

  De Stadsgehoorzaal Vlaardingen, gebouwd in 1952, wordt gekenmerkt door zijn karakteristieke sfeer én moderne voorzieningen. De Stadsgehoorzaal beschikt over een grote zaal met podium welke plaats biedt aan rond de 700 bezoekers. De architectuur van het gebouw is indrukwekkend en tijdloos, met een modern design dat bijdraagt aan een gedenkwaardige theaterervaring. Achter de schermen zorgt een professioneel team ervoor dat elke show soepel verloopt, van de technische productie tot de horeca.

  Stadsgehoorzaal Vlaardingen is niet alleen een ontmoetingsplaats voor theaterliefhebbers, het is ook een locatie die ruimte biedt voor verschillende culturele, maatschappelijke en zakelijke evenementen. De gevarieerde programmering, de gastvrije sfeer en de uitstekende faciliteiten maken de Stadsgehoorzaal een aanwinst voor de culturele scene van de regio.

  Schiedamseweg 51, 3134 BB  Vlaardingen https://stadsgehoorzaal.nl/