Cultuur in Veldhoven

Veldhoven

 • Museum Het Oude Slot

  Museum Het Oude Slot in Veldhoven nodigt u uit om te komen zien, ervaren en bewonderen. Het is gevestigd in een uniek en sfeervol kasteel in het midden van Veldhoven.

  Het Oude Slot is een museum met een breed aanbod van hedendaagse kunst, archeologie, topografie, cultureel erfgoed, en mode en design. Er wordt gewerkt met een combinatie van vaste en wisselende exposities. Daarnaast organiseert het museum regelmatig culturele activiteiten en evenementen voor alle leeftijden.

  Verder heeft het museum een mooie museumtuin, waar zowel beeldende kunst tentoongesteld wordt als ook tal van historische gewassen en kruiden. De sfeervolle kasteelomgeving en de uitgebreide faciliteiten maken Het Oude Slot eveneens geschikt als locatie voor zakelijke bijeenkomsten, bruiloften en andere festiviteiten.

  Het team van enthousiaste medewerkers en vrijwilligers staat klaar om u te ontvangen en u alles te vertellen over de fascinerende wereld die achter de museumdeuren schuilgaat. Voor schoolklassen zijn speciale educatieve programma's beschikbaar, die perfect aansluiten bij de lesstof van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Kortom, Museum Het Oude Slot in Veldhoven staat garant voor een unieke en inspirerende beleving voor alle leeftijden.

  Hemelrijken 6, 5502 HM  Veldhoven https://www.museumoudeslot.nl
 • Theater De Schalm

  Theater De Schalm is een sfeervol theater gelegen in het hart van Veldhoven, in de provincie Noord-Brabant. Het theater kenmerkt zich door een intieme en gastvrije ambiance. Het heeft twee zalen: de grote zaal met plek voor 642 bezoekers en de kleine zaal met 196 stoelen. Deze verwelkomen een grote diversiteit aan voorstellingen, van cabaret, muziek en dans tot jeugd- en familievoorstellingen en films.

  Door de goede akoestiek en zichtlijnen is er geen slechte stoel in huis. Daarnaast is er nog een gezellig theatercafé voor een hapje en drankje voorafgaand aan de voorstelling of tijdens de pauze. Het theater wordt ook gebruikt voor lokale evenementen, bedrijfspresentaties en vergaderingen.

  Qua programmering is het theater vooral gericht op het presenteren van een breed scala aan voorstellingen om een zo divers mogelijk publiek aan te spreken. Van grote bekende naam in de showbizz tot kleinschalige producties en lokaal talent, er is voor ieder wat wils.

  Het theater streeft ernaar een ontmoetingsplek te zijn voor alle inwoners van Veldhoven en omstreken, een plek waar men kan genieten van kunst en cultuur in al haar vormen. Door het jaar heen organiseert het theater verschillende specials en thema avonden om het theaterbezoek nog leuker en interessanter te maken. Kortom, Theater De Schalm is een levendig en cultureel centrum voor jong en oud met een breed aanbod aan entertainment.

  Meiveld 3, 5501 KA   Veldhoven https://www.deschalm.com/