Cultuur in Veghel

Veghel

 • Theater De Blauwe Kei

  Theater De Blauwe Kei is een professioneel theater in Veghel, Noord-Brabant. Het theater is vernoemd naar de Blauwe Kei, een historisch herkenningspunt in het dorp. Het theater werd opgericht in 1966 en bevindt zich sinds 2018 in het centrum van Veghel. Het theater heeft twee zalen: de theaterzaal met 513 zitplaatsen en de podiumzaal met 200 zitplaatsen.

  Het theater biedt een verscheidenheid aan voorstellingen, waaronder drama, comedy, dans, muziek en kinder- en familievoorstellingen. Het theater beschikt over moderne voorzieningen, waaronder een speciaal ontworpen theatercafé waar bezoekers voor en na de voorstelling kunnen genieten van drankjes en hapjes.

  Het team van Theater De Blauwe Kei streeft ernaar om zowel lokaal talent als gevestigde artiesten een podium te bieden en een divers en kwalitatief hoogwaardig programma aan te bieden dat aantrekkelijk is voor een breed publiek.

  De Blauwe Kei is gemakkelijk bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Theater De Blauwe Kei hecht ook grote waarde aan haar rol in de gemeenschap en organiseert regelmatig speciale evenementen en educatieve activiteiten, in een poging om de kunsten voor iedereen toegankelijk te maken.

  Verlengde Noordkade 10-12, 5462 EH  Veghel https://www.blauwekei.nl/