Cultuur in Uden

Uden

 • Theater Markant

  Theater Markant is een modern, multifunctioneel theater in Uden, in de provincie Noord-Brabant. Dit theater staat bekend om zijn brede programmering en gastvrijheid. Artiesten uit alle windrichtingen hebben hun weg naar Theater Markant weten te vinden, evenals het publiek dat van heinde en ver komt.

  Het theater beschikt over een grote theaterzaal met plaats voor ruim 680 bezoekers en een kleine zaal voor 200 bezoekers. De grote zaal kenmerkt zich door zijn gezellige sfeer en uitstekende zichtlijnen, terwijl de kleine zaal ideaal is voor meer intieme voorstellingen. Binnen de programmering vinden we een mix van muziek, dans, cabaret, toneel en jeugdvoorstellingen. Dit maakt Theater Markant toegankelijk voor een breed publiek.

  Bij Theater Markant staat gastvrijheid en een totaalbelevenis centraal. Naast een bezoek aan een voorstelling, kunnen bezoekers genieten van een heerlijk diner in het theaterrestaurant, of een drankje in de foyer. Theater Markant organiseert daarnaast diverse activiteiten rondom de voorstellingen, zoals inleidingen en nabesprekingen. Daarmee is Theater Markant meer dan alleen een plek voor voorstellingen, het is een ontmoetingsplek voor theaterliefhebbers.

  Daarnaast is dit theater een plek waar talentontwikkeling een belangrijke rol speelt. Dit uit zich in samenwerkingen met plaatselijke gezelschappen en de programmering van aanstormend talent. Kortom, Theater Markant is een plek waar zowel de theaterliefhebber als de artiest zich thuis voelt.

  Markt 32, 5401 GP  Uden https://www.markantmaashorst.nl/