Cultuur in Schiedam

Schiedam

 • Stedelijk Museum Schiedam

  Het Stedelijk Museum Schiedam is een museum voor moderne en hedendaagse kunst en streekhistorie in Schiedam. Gevestigd in het voormalige Sint Jacobs Gasthuis, biedt het museum onderdak aan een indrukwekkende collectie van werk van Cobra-kunstenaars, zoals Corneille, Appel en Brands. In de historische collectie bevindt zich veel pendules behorende bij Schiedamse klokken.

  Het museale complex omvat naast het voormalige gasthuis onder andere een kloostertuin, een Korenbeurs en het Zakkendragershuisje. Naast de vaste collectie organiseert het museum regelmatig tijdelijke exposities, lezingen, rondleidingen en educatieve programma's voor kinderen.

  Een uniek kenmerk van het museum is de oude apotheek die je kunt bezoeken met de originele inrichting van het oude Sint Jacobs Gasthuis uit de vijftiger jaren van de vorige eeuw.

  Hoogstraat 112, 3111 HL  Schiedam https://www.stedelijkmuseumschiedam.nl/
 • Theater aan de Schie

  Het Theater aan de Schie bevindt zich in Schiedam, in de provincie Zuid-Holland. Het moderne gebouw beschikt over een grote zaal met 700 stoelen die kan worden veranderd in een vlakke vloertheater, twee foyers, een artiestenfoyer en diverse backstage- en repetitievoorzieningen.

  In het gebouw huist ook de Stadswinkel van de gemeente Schiedam. Deze mix van functies zorgt voor een levendige sfeer in het gebouw. Het theaterprogramma is breed en divers met voorstellingen variërend van toneel, muziek, cabaret en dans tot kindervoorstellingen en musicals. Daarnaast worden er regelmatig bijzondere projecten georganiseerd en fungeert het theater als gastlocatie voor congressen, presentaties en andere zakelijke evenementen.

  Het foyer café is een gezellige ontmoetingsplek waar je voor of na de voorstelling kan genieten van een drankje. De zaal van het Theater aan de Schie is ontworpen in een paardenbloemvorm, waardoor er een intieme sfeer ontstaat en het contact tussen het publiek en de artiesten optimaal is. Kortom, het Theater aan de Schie is een veelzijdig theater waar innovatie en traditie hand in hand gaan.

  Stadserf 1, 3112 DZ  Schiedam https://www.theateraandeschie.nl/