Cultuur in Oss

Oss

 • Museum Jan Cunen

  Museum is gevestigd in een neoclassicistische stadsvilla, in de negentiende eeuw gebouwd voor de lokale leerlooiersfamilie Jurgens. Het museum, vernoemd naar de 19e-eeuwse Osse romantische schilder Jan Cunen, heeft vier vaste collecties. Deze bestaan uit een collectie van moderne en hedendaagse kunst, een collectie van schilderijen van Paul Christiaan Bos (een Eindhovense kunstenaar, vooral bekend om zijn dierenschilderijen), een collectie van schilderijen van de Osse kunstenaar Jan Cunen en een collectie met een breed scala aan historische objecten uit de stad Oss en zijn omgeving.

  Het museum organiseert ook regelmatig tijdelijke exposities en heeft een leuk en educatief programma voor kinderen en volwassenen. Het doel van het museum is om bezoekers in contact te brengen met cultuur en hun begrip en waardering voor kunst te vergroten. Naast het exposeren van de collecties, houdt het museum zich ook bezig met verzamelen, conserveren, onderzoeken en interpreteren van kunstwerken en historische objecten. Het museum is een ideale plek voor liefhebbers van beeldende kunst, cultuurhistorie, architectuur en geschiedenis.

  Molenstraat 65, 5341 GC  Oss https://www.museumjancunen.nl/
 • Theater De Lievekamp

  Theater De Lievekamp in Oss is een multifunctioneel theater dat sinds de opening in 1968 onderdak biedt aan een breed scala aan voorstellingen en evenementen. Met een grote zaal die plaats biedt aan ongeveer 600 bezoekers en een kleine zaal voor intiemere voorstellingen, biedt het theater een uitgebreid programma voor een breed publiek. Van musicals, cabaret en muziekvoorstellingen tot kindervoorstellingen en lokale producties, er is voor elk wat wils.

  Naast de reguliere voorstellingen organiseert De Lievekamp ook diverse andere activiteiten, zoals theatervoorstellingen voor scholen, lezingen en workshops. Ook is het theater te huur voor congressen, vergaderingen en andere zakelijke bijeenkomsten.

  De Lievekamp is gemakkelijk bereikbaar zowel met het openbaar vervoer als met de auto. Het eigen Grand Cafe biedt publiek en zakelijke gasten de gelegenheid om voorafgaand aan een voorstelling te dineren of na afloop nog even na te praten.

  Theater De Lievekamp is een gastvrij en modern theater dat cultuur toegankelijk maakt voor een breed publiek en een belangrijke rol speelt in het culturele en maatschappelijke leven van Oss en omgeving.

  Raadhuislaan 14, 5341GM  Oss https://www.lievekamp.nl