Cultuur in Oosterbeek

Oosterbeek

  • Airborne Museum 'Hartenstein'

    Het Airborne Museum 'Hartenstein' is een uniek museum gevestigd in het voormalige hoofdkwartier van de Britse luchtlandingstroepen tijdens de Slag om Arnhem in september 1944. Het museum maakt gebruik van authentieke wapens, documenten, films en foto's om de aangrijpende verhalen te vertellen van zowel de militairen als de burgers die tijdens deze strijd betrokken waren.

    Het museum biedt een uitgebreide collectie oorlogsattributen en een scala aan tijdelijke en permanente tentoonstellingen, waaronder de indrukwekkende Airborne Experience, een ondergrondse reis door de tijd naar de Slag om Arnhem. Verder wordt er aandacht besteed aan het heden en de toekomst, waarbij het herdenken en behouden van vrede een belangrijk thema is.

    Het museum is rolstoeltoegankelijk en biedt educatieve programma's voor scholen en groepen. Er is tevens een museumwinkel en een café waar bezoekers kunnen genieten van een kopje koffie of lunch. Het Airborne Museum 'Hartenstein' biedt een zowel leerrijke als ontroerende kijk op een belangrijke periode uit de Nederlandse geschiedenis en is zodoende een bezoek meer dan waard.

    Utrechtseweg 232, 6862 AZ  Oosterbeek https://www.airbornemuseum.nl/