Cultuur in Nuenen

Nuenen

 • Van Gogh Village Museum

  Het Van Gogh Village Museum in Nuenen brengt de levensverhalen van de beroemde Nederlandse schilder Vincent van Gogh tot leven. Hier kunnen bezoekers de jonge Vincent van Gogh leren kennen, voor hij besluit om kunstschilder te worden.

  Het museum is gevestigd in het voormalige raadhuis van Nuenen, een plaats waar Van Gogh twee jaar van zijn leven doorbracht en waar hij vele kunstwerken creëerde. Bezoekers krijgen te zien hoe van Gogh leefde in Nuenen, wie zijn vrienden waren en waarom hij uiteindelijk Nuenen moest verlaten. Aan de hand van de interactieve tentoonstellingen wordt zijn verhaal op een meeslepende manier verteld.

  Naast de permanente tentoonstelling, heeft het museum ook tijdelijke exposities die dieper ingaan op verschillende aspecten van Van Goghs leven en werk. Het museum biedt ook verschillende rondleidingen door Nuenen waarbij bezoekers op locaties komen die een grote rol in Van Goghs leven speelden.

  Na een bezoek aan het Vincentre kunnen bezoekers het Van Goghpark, de Van Goghkerk en het standbeeld van de schilder bezoeken, die allemaal op loopafstand liggen. Het Vincentre is dan ook een must voor iedereen die geïnteresseerd is in het leven en werk van Vincent van Gogh.

  Berg 29, 5671 CA  Nuenen https://www.vangoghbrabant.com/nl/home/nuenen