Cultuur in Noordwijk

Noordwijk

 • Space Expo

  Space Expo is het officiële bezoekerscentrum van de European Space Agency. Het is een spannend ruimtevaartmuseum en educatief centrum gevestigd in Noordwijk, Zuid-Holland. Het museum is bedoeld om bezoekers van alle leeftijden te informeren en te inspireren over ruimtevaart en de invloed ervan op het dagelijks leven.

  Het Museum toont een uitgebreide collectie ruimtevaartartefacten en -tentoonstellingen, van de ontwikkeling van de ruimtevaart tot de wetenschap en technologie die het mogelijk maakt. Bezoekers hebben de mogelijkheid om training te ervaren als astronaut en leren over astrobiologie, sterrenkunde en fysica door middel van interactieve vertoningen en tentoonstellingen.

  Een hoogtepunt van het museum is een volwaardige model van de Europese module van het internationale ruimtestation ISS, evenals de originele Soyuz-capsule die ESA Astronaut Andre Kuipers naar de ruimte en terug heeft gebracht. Andere attracties zijn een maanlandschap en tentoonstellingen over satellieten en raketten. Het belangrijkste doel van Space Expo is het bevorderen van het publieke begrip en de waardering voor ruimtevaart en astrofysica.

  Keplerlaan 3, 2201 AZ  Noordwijk https://www.space-expo.nl
 • Theater de Muze

  Theater de Muze is een intiem en sfeervol theater gelegen in de kustplaats Noordwijk. Het theater werd opgericht in 1997 en biedt sindsdien een breed scala aan voorstellingen en concerten. Van cabaret, toneel en muziek, tot jeugdvoorstellingen en dans; voor alle leeftijden en smaken is er wel iets te vinden. Naast de voorstellingen zijn er regelmatig films te zien en worden er diverse evenementen georganiseerd.

  Het theater is ook beschikbaar voor verhuur aan particulieren en bedrijven. Met zijn moderne faciliteiten en gastvrije sfeer is Theater de Muze een onmisbare culturele ontmoetingsplek in Noordwijk. Het theater heeft een zaal met een capaciteit van 365 stoelen, die een fantastisch zicht biedt op het podium, ongeacht waar u zit. Naast de hoofdzaal beschikt het theater ook over verschillende ruimtes die geschikt zijn voor kleinere optredens of evenementen.

  Naast het reguliere aanbod van voorstellingen biedt Theater de Muze ook een podium aan lokaal talent, amateurgezelschappen en scholen. Op deze manier stimuleert het theater de lokale culturele ontwikkelingen en biedt het een podium voor iedereen die van theater houdt. Door een voortdurende focus op kwaliteit, variëteit en service wil Theater de Muze een breed publiek aanspreken en theaterbezoek stimuleren in en buiten de regio. Theater de Muze streeft ernaar om een zo breed mogelijk publiek te bereiken en een onvergetelijke theaterervaring te bieden.

  Wantveld 2, 2202 NS  Noordwijk https://www.demuzenoordwijk.nl/