Cultuur in Nieuwegein

Nieuwegein

 • Theater De Kom

  Theater De KOM in Nieuwegein is een dynamisch centrum voor kunst en cultuur, waar een breed scala aan podiumkunsten wordt gepresenteerd. Sinds de opening heeft De KOM zich ontwikkeld tot een belangrijk cultureel hart voor de regio, met het doel om kunst en cultuur toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek. Met zijn moderne architectuur en uitnodigende sfeer is dit theater een plek waar bezoekers kunnen genieten van voorstellingen, ontmoetingen en creatieve inspiratie.

  De programmering van De KOM is divers en omvat alles van toneel, dans en muziek tot cabaret, opera en kindervoorstellingen. Het theater streeft ernaar om zowel gevestigde namen als nieuw talent een podium te bieden, wat resulteert in een rijk en gevarieerd aanbod dat aansluit bij de uiteenlopende smaken en interesses van het publiek. De KOM is daarmee niet alleen een plek voor liefhebbers van traditionele podiumkunsten, maar ook voor bezoekers die op zoek zijn naar nieuwe en vernieuwende culturele ervaringen.

  Naast de reguliere programmering speelt De KOM ook een actieve rol in de lokale gemeenschap door het organiseren van verschillende culturele activiteiten en evenementen. Het theater werkt samen met scholen, culturele instellingen en lokale kunstenaars om kunst en cultuur een integraal onderdeel van het gemeenschapsleven te maken. Dit omvat educatieve projecten, workshops en speciale evenementen die gericht zijn op het stimuleren van creatieve expressie en culturele participatie onder inwoners van Nieuwegein en omstreken.

  De KOM beschikt over verschillende zalen en ruimtes die zijn ontworpen om aan de behoeften van verschillende soorten voorstellingen en evenementen te voldoen. De grote zaal biedt plaats aan ruim 650 bezoekers en is uitgerust met de nieuwste technologieën op het gebied van licht, geluid en decor, wat zorgt voor een optimale theaterervaring. De kleine zaal is intiemer van opzet en biedt een perfecte setting voor kleinere voorstellingen en bijeenkomsten. Daarnaast beschikt het theater over diverse multifunctionele ruimtes die gebruikt worden voor workshops, lezingen en andere culturele activiteiten.

  Het theater beschikt over een gezellige foyer en een café waar bezoekers voorafgaand aan de voorstelling of tijdens de pauze kunnen genieten van een drankje en een goed gesprek. Deze ontmoetingsplekken dragen bij aan de levendige en gastvrije sfeer die kenmerkend is voor De KOM.

  Stadsplein 6, 3431 LZ  Nieuwegein https://www.dekom.nl/