Cultuur in Melderslo

Melderslo

 • Museum De Locht

  Het Nationaal Asperge- en Champignonmuseum 'De Locht' in Melderslo (Horst aan de Maas, Limburg) is een museum waarbij het plattelandsleven van vroeger centraal staat. Je krijgt er een interessante blik op de asperge- en champignonteelt van vroeger en nu te zien, maar ook andere onderdelen van het plattelandsleven komen uitgebreid aan bod.

  In dit levendig museum kan je onder andere zien hoe men vroeger leefde, welke ambachten er waren en hoe men landbouw bedreef. Tevens zijn er steeds wisselende tentoonstellingen van moderne kunstenaars te bezichtigen. In het museumcafé kan men terecht voor een lekker kopje koffie met Limburgse vlaai of een andere versnapering.

  Een bijzondere trekpleister van het museum is de authentieke Limburgse langgevelboerderij uit de 19e eeuw, die zorgvuldig is gerestaureerd om bezoekers een realistisch beeld te geven van het boerenleven in die tijd. Deze boerderij dient als het hart van het museum, waaromheen verschillende exposities zijn ingericht die thema's als de ontwikkeling van de landbouw, de evolutie van de champignonteelt en de rijke tradities van het plattelandsleven verkennen.

  Museum De Locht is niet alleen een educatieve bron voor scholen en onderzoekers, maar ook een boeiende attractie voor families, toeristen en iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de Nederlandse landbouw en plattelandscultuur. Het museum slaagt erin om een brug te slaan tussen het verleden en het heden, en benadrukt het belang van duurzaamheid en innovatie in de landbouw.

  Broekhuizerdijk 16D, 5962 NM  Melderslo https://www.delocht.nl/