Cultuur in Lisse

Lisse

  • Museum De Zwarte Tulp

    Museum De Zwarte Tulp is gevestigd in het hart van de Bollenstreek, op een unieke locatie midden in het centrum van Lisse. Het vertelt het boeiende verhaal van de cultuurhistorische en artistieke aspecten van bloembollen, met name de tulp.

    Het museum beschikt over een uitgebreide collectie, die onder andere bestaat uit schilderijen, tekeningen, prenten, bollenmanden, bollengereedschap en andere bollenobjecten. De nadruk ligt op de kunstzinnige kant van de bollencultuur: vanaf de zeventiende eeuw tot heden. Zo zijn er werken te zien van kunstenaars als Anton Koster, Leo van den Ende en Wendelien Schönfeld. Een belangrijke plek binnen het museum is ingeruimd voor de schilder Anton Koster (1859 - 1937), die bekend is van zijn levendige bollenvelden.

    Museum De Zwarte Tulp organiseert regelmatig wisselende exposities waarbij uiteenlopende aspecten van de bollencultuur aan de orde komen. Daarnaast worden er geregeld lezingen en activiteiten voor kinderen georganiseerd. Het museum is daarmee een leuk en leerzaam uitje voor het hele gezin.

    Heereweg 219, 2161 BG  Lisse https://www.museumdezwartetulp.nl