Cultuur in Leerdam

Leerdam

 • Nationaal Glasmuseum

  Het Nationaal Glasmuseum in Leerdam is een museum dat volledig gewijd is aan de kunst van het glasblazen en glaskunst. Het museum werd opgericht in 1953 en heeft sindsdien een grote collectie van meer dan tienduizend glasobjecten verzameld.

  Het museum bevindt zich op twee locaties aan de Linge: de glasblazerij en het museum zelf. De glasblazerij biedt live demonstraties waar bezoekers getuige kunnen zijn van het glasblaasproces. Dit geeft een uniek inzicht in de fijne kunst van het glasblazen. In de expositieruimte van het museum zijn verschillende soorten glaskunst te zien, van historische tot moderne stukken.

  Het Nationaal Glasmuseum heeft ook een ontwerpwinkel waar handgemaakte glas- en kristalobjecten te koop zijn. Het museum heeft het hele jaar door verschillende tentoonstellingen die een breed scala aan glaskunst laten zien.

  Het Nationaal Glasmuseum is niet alleen een museum, maar ook een platform voor hedendaagse glaskunstenaars om hun werk te tonen, hun kennis te delen en samen te werken met anderen in hun vakgebied. Het museum heeft ook een educatief programma en organiseert evenementen en workshops voor kinderen en volwassenen om de kunst van het glasblazen te leren.

  Lingedijk 28-30, 4142 LD  Leerdam https://www.nationaalglasmuseum.nl/