Cultuur in Kerkrade

Kerkrade

 • Discovery Museum

  Continium Discovery Center is een interactief museum in Kerkrade waar wetenschap en techniek centraal staan. Het museum, geopend in 2009, laat bezoekers op een speelse en educatieve wijze kennismaken met diverse facetten van wetenschap en techniek.

  Het museum heeft een breed scala aan interactieve tentoonstellingen en workshops, die zowel leuk als leerzaam zijn. Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld leren over het menselijk lichaam, de geschiedenis van de techniek, en over hoe wetenschap en technologie ons dagelijks leven beïnvloeden. Naast de vaste tentoonstellingen zijn er ook regelmatig speciale tentoonstellingen en evenementen.

  Het Discovery Museum is ook de thuisbasis van de Cube design museum en Columbus earth center, samen vormen deze entiteiten het zogenoemde 'Museumplein Limburg'. Met speciale programma's voor scholen en gezinnen streeft het Discovery Museum ernaar om wetenschap en technologie voor een breed publiek toegankelijk te maken. 

  Discovery Museum is meer dan alleen een museum; het is een plek waar bezoekers van alle leeftijden kunnen ontdekken, experimenteren en leren.

  Museumplein 2, 6461 MA  Kerkrade https://www.discoverymuseum.nl/