Cultuur in Horst

Horst

  • Museum De Kantfabriek

    Museum De Kantfabriek is gevestigd in de oude textielfabriek uit 1920 in Horst, Limburg. De fabriek was oorspronkelijk een producent van natuurlijke zijdeweefsels. Na de herontwikkeling in 2008 is de fabriek nu een museum die de verhalen van de textielarbeiders, de kantklossters en de textielkunstenaars van vandaag toont. 

    In het museum kunnen bezoekers ervaren hoe de ontwikkeling van handwerk naar machinaal werk heeft plaatsgevonden. De collectie omvat onder andere oude ambachtelijke, halfautomatische en volautomatische machines die in uitstekende staat zijn. Daarnaast zijn er ook interactieve exposities en workshops voor zowel kinderen als volwassenen. Deze geven de bezoekers de kans om textieltechnieken zelf te ervaren.

    Naast de permanente tentoonstelling zijn er ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen van hedendaagse textielkunstenaars uit binnen- en buitenland te zien. Het museum biedt een unieke ervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in textiel en zijn geschiedenis, van kunstenaars en ontwerpers tot geschiedenisliefhebbers en gezinnen. Het museum heeft een museumwinkel en aan de overkant van het museum is er parkeergelegenheid.

    Americaanseweg 8, 5961 GP  Horst https://www.museumdekantfabriek.nl