Cultuur in Hoorn

Hoorn

 • Schouwburg Het Park

  Schouwburg Het Park is gelegen aan het Markermeer in Hoorn en biedt een breed scala aan theatervoorstellingen, films, evenementen en zakelijke bijeenkomsten. Het theater is ontworpen door de beroemde architect Erick van Egeraat en werd in 2004 geopend. Het gebouw, dat sinds 2012 officieel een monument is, heeft twee zalen: de grote zaal, die plaats biedt aan 800 toeschouwers, en de kleine zaal, met 200 zitplaatsen.

  Elk jaar worden er meer dan 300 voorstellingen gepresenteerd, variërend van musicals, cabaret en dans tot concerten, opera en jeugdvoorstellingen. In de theaterfoyer kunt u voor en na de voorstelling terecht voor een drankje en hapje met uitzicht op het Markermeer.

  Het Park vervult ook een belangrijke maatschappelijke functie door activiteiten op het gebied van educatie en cultuurparticipatie aan te bieden. Het theater werkt intensief samen met basisscholen, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs in de regio om kinderen en jongeren kennis te laten maken met theater. Bovendien is Het Park een gewilde locatie voor zakelijke bijeenkomsten, congressen en bedrijfsevenementen dankzij de moderne faciliteiten, uitstekende catering en persoonlijke service.

  In 2017 heeft Het Park een grootscheepse verbouwing ondergaan om de beleving van de bezoekers te verbeteren en de theaterfuncties uit te breiden. Deze verbouwing is gerealiseerd zonder gemeentelijke subsidie en volledig gefinancierd uit eigen middelen. 

  Westerdijk 4, 1621 LE  Hoorn https://www.hetpark.nl/
 • Theater Het Pakhuis

  Theater Het Pakhuis is een kleine, intieme theaterlocatie in het hart van de historische stad Hoorn. Het theater wordt gekenmerkt door zijn veelzijdige programmering met voor iedere smaak wat wils. Het Pakhuis beschikt over een podium van bescheiden formaat, wat een bijzondere nabijheid tussen artiesten en publiek schept.

  De programmering strekt zich uit van toneel, cabaret, muziek en dans tot jeugd- en familievoorstellingen. In Het Pakhuis wordt ook ruimte geboden aan opkomende talenten en lokale artiesten, zowel in de reguliere programmering als tijdens speciale evenementen. Bovendien worden er gedurende het jaar diverse cursussen en workshops georganiseerd.

  Naast de theateractiviteiten kunnen de ruimtes van Het Pakhuis ook gehuurd worden voor uiteenlopende evenementen zoals vergaderingen, presentaties, recepties en feesten. Het theater beschikt over een sfeervol café en een ontvangst- en pauzeruimte, die bijdragen aan de gezellige en ongedwongen sfeer die Het Pakhuis kenmerkt. Het theater en café zijn rolstoeltoegankelijk en er is een invalidentoilet aanwezig. Bezoekers kunnen in de directe omgeving parkeren.

  Onder de Boompjes 21, 1621 GG  Hoorn https://pakhuishoorn.nl