Cultuur in Hoensbroek

Hoensbroek

 • Museum Kasteel Hoensbroek

  Museum Kasteel Hoensbroek is één van de grootste en mooiste kastelen van het land. Dit imposante waterkasteel biedt jong en oud in een betoverende omgeving een kijkje in het leven van ridders en kasteelvrouwen. In het museum kunt u genieten van ontelbare authentieke vertrekken.

  Dwaal door de prachtige balzaal. Bekijk de eeuwenoude toiletten bij de slotgracht. En zet uw vraagtekens bij de liefdescadeautjes in de slaapkamer. In de gevangentoren voelt u de koude rillingen op uw rug. En op de zolder komt u erachter van wie die voetstappen zijn. Kom naar Hoensbroek en beleef een onvergetelijke dag in de wereld van ridders en jonkvrouwen.

  Museum Kasteel Hoensbroek heeft ook diverse thema-exposities. U ontdekt steeds iets nieuws! Speurtochten leiden voor de kinderen via trappen en gangen. Elke vakantie zijn er extra vele kinderactiviteiten. U stapt terug in de tijd in dit gigantische kasteelmuseum. Dineer in stijl in de ridder- of prinsessenzaal. Vier uw bruiloft, verjaardag of jubileum. Organiseer een stijlvol bedrijfsevenement, congres of personeelsfeest. In Kasteel Hoensbroek kan dit allemaal en nog veel meer.

  Het kasteel is ook een officiële trouwlocatie. U vindt er hedendaagse horeca in een historische, stijlvolle setting: de sfeervolle kelderbar en de karakteristieke kasteelkelder. In de museumwinkel vindt u leuke souvenirs.

  Klinkertstraat 118, 6433 PB  Hoensbroek https://www.kasteelhoensbroek.nl/