Cultuur in Hengelo

Hengelo

  • Het Twents Techniekmuseum HEIM

    Het Oyfo Techniekmuseum in Hengelo, voorheen bekend als HEIM, streeft ernaar zowel kinderen als volwassenen te inspireren en te stimuleren om hun technische en creatieve talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

    Dit hands-on museum laat de ontwikkeling van techniek en industrie zien, specifiek in Twente. Bezoekers kunnen verschillende exposities en workshops bijwonen over uiteenlopende technische onderwerpen, zoals energie, telecommunicatie, transport en aandrijftechniek. Bovendien, in lijn met de naam 'Oyfo' – een samentrekking van de eerste letters van 'Onderzoek' en 'Yntjse', het Friese woord voor niezen – zet het museum in op het 'besmetten' van bezoekers met het plezier en de creativiteit van techniek.

    Het museum zelf is gevestigd in een voormalige textielfabriek, wat bijdraagt aan het technische en industriële karakter. Ook is er een winkel waar je allerlei tech-gerelateerde items kunt kopen. Kortom, het Oyfo Techniekmuseum is een leuke en educatieve stop voor iedereen met belangstelling voor de techniek en industrie.

    Floris Hazemeijerstraat 300, 7555 RJ   Hengelo https://www.techniekmuseumheim.nl