Cultuur in Helmond

Helmond

 • Theater Het Speelhuis

  Het Speelhuis in Helmond is een bijzonder theater met een rijke geschiedenis. Gebouwd in 1977 als tijdelijke voorziening, is het theater na een brand en een ingrijpende verbouwing in 2011 herrezen in de voormalige Onze Lieve Vrouwe Kerk.

  De buitenkant van het theater is een mix van oude architectuur en moderne accenten, wat het een unieke uitstraling geeft. Dit wordt binnen voortgezet, met een moderne inrichting en faciliteiten in de historische kerkruimte. Het theater heeft twee zalen, met een capaciteit van 420 en 84 plaatsen.

  Een breed scala aan voorstellingen wordt aangeboden, van toneel en dans tot cabaret en muziek. Naast de reguliere programmering organiseert het theater ook speciale evenementen en festivals. In het theatercafé, gevestigd in het voormalige priesterkoor, kunnen bezoekers voor en na de voorstelling ontspannen met een hapje en een drankje. 

  Het Speelhuis staat bekend om zijn gastvrijheid en de hoge kwaliteit van de voorstellingen en faciliteiten. Het levert een belangrijke bijdrage aan de culturele uitstraling van Helmond en is een geliefde plek voor zowel bezoekers als artiesten.

  Speelhuisplein 2, 5707 DZ Helmond  Helmond https://www.theaterspeelhuis.nl