Cultuur in Heemstede

Heemstede

 • Theater de Luifel

  Theater de Luifel is een klein maar sfeervol theater gelegen in het hart van Heemstede. Hier kan men genieten van diverse voorstellingen, variërend van cabaret en kleinkunst tot muziek en kindertheater.

  De programmering lijkt sterk op dat van grotere culturele instellingen, met een breed scala aan nationaal erkende artiesten en nieuwe, opkomende talenten. Vanwege de intieme zaal met een capaciteit van ongeveer 200 zitplaatsen, kunnen bezoekers een persoonlijke connectie met de artiesten op het podium ervaren, iets wat zelden in grotere zalen wordt gevonden.

  Daarnaast is het theater betrokken bij de lokale gemeenschap en moedigt het de participatie van lokale inwoners aan door verschillende cursussen en workshops aan te bieden. Elke maand organiseren ze ook filmavonden waarbij verschillende internationale, arthouse en populaire films worden vertoond.

  Met zijn centrale ligging in Heemstede, is Theater de Luifel gemakkelijk te bereiken met zowel openbaar vervoer als met de auto. Met een café en foyer in huis, is het ook een heerlijke plek om voor de show te ontmoeten en te ontspannen. Het theater maakt deel uit van WIJ Heemstede, een organisatie die zich bezighoudt met welzijnsactiviteiten, sociaal-cultureel werk en dienstverlening aan Heemstede en omgeving.

  Herenweg 96, 2101 MN  Heemstede https://podiaheemstede.nl/