Cultuur in Hattem

Hattem

  • Nederlands Bakkerijmuseum

    Het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem is het grootste en meest veelzijdige bakkerijmuseum van ons land. Hier vindt u alles over de historie van brood en banket. Van knusse oude bakkerijen, compleet met gelagkamer en ouderwetse kneedmachine tot een hypermoderne computergestuurde broodbakkerij.

    Via een audiotour maakt u kennis met het veelbewogen leven van Weber; molenaar, graanhandelaar, stichter van een imperium. Er is een steeds wisselende expositie die het thema verder uitdiept. Dit museum is in 1977 met particulier initiatief begonnen. Nu, een generatie verder, zijn alle gebouwen aangepast aan de hedendaagse eisen van comfort en veiligheid, zonder het historische karakter aan te tasten. Paden en bruggen verkennen elke hoek van het ruime perceel. Ondergronds zijn de gebouwen met elkaar verbonden.

    Behalve informatief is een bezoek ook heel gezellig. In het museum, maar ook in de winkel waar dagelijks vele soorten brood en banket worden verkocht. Trekt u er eens een dagje voor uit en geniet in ons sfeervolle museumcafé aan de oever van de prachtige IJssel van een verse mok koffie, thee of chocolademelk met een lekker stuk gebak, koek of hartige snack. Wees welkom in onze nostalgische bakkerswinkel vol snoepgoed van toen en nu. Een veelzijdig museum waar voor jong en oud veel te beleven valt!

    Kerkhofstraat 13, 8051 GG  Hattem https://www.bakkerijmuseum.nl