Cultuur in Hardinxveld-Giessendam

Hardinxveld-Giessendam

  • Museum De Koperen Knop

    Museum De Koperen Knop ligt in het pittoreske Hardinxveld-Giessendam in Zuid Holland. Het historische gebouw waarin het museum is gevestigd dateert uit de zeventiende eeuw en werd ooit gebruikt als boerderij. Vandaag de dag biedt deze plek bezoekers een inzicht in de rijke cultuur en geschiedenis van het gebied.

    De permanente tentoonstelling omvat een verscheidenheid aan onderwerpen, waaronder archeologie, geschiedenis en kunst. Daarnaast worden er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd op diverse gebieden. Naast de exposities biedt het museum diverse activiteiten en workshops aan voor bezoekers van alle leeftijden.

    De indrukwekkende tuin van het museum, compleet met een moestuin, boomgaard en siertuin is een rustige plek om te ontspannen na een bezoek aan het museum. Voor de jongere bezoekers is er ook een speeltuin aanwezig. Museum De Koperen Knop biedt een fascinerende blik op de lokale geschiedenis en cultuur en is zeker een bezoek waard voor iedereen die geïnteresseerd is in het erfgoed van Nederland.

    Binnendams 6, 3373 AD  Hardinxveld-Giessendam https://www.koperenknop.nl