Cultuur in Gorssel

Gorssel

 • Museum More

  Museum MORE in Gorssel is het grootste museum in Nederland dat zich specifiek richt op modern realisme. Gevestigd in het schilderachtige dorp Gorssel, in de provincie Gelderland, biedt het museum bezoekers een indrukwekkende collectie kunstwerken van Nederlandse modern realistische kunstenaars.

  Het museum opende zijn deuren in 2015 en is gehuisvest in een stijlvol gebouw dat ontworpen is door architect Hans van Heeswijk. Het gebouw zelf is een modern kunstwerk, met grote glazen gevels die zorgen voor natuurlijk licht en een open sfeer creëren. Deze architectuur vormt een prachtige achtergrond voor de kunstcollectie binnen.

  De kern van de collectie van Museum MORE bestaat uit werken van toonaangevende Nederlandse kunstenaars uit de 20e en 21e eeuw. Bezoekers kunnen er schilderijen en sculpturen bewonderen van kunstenaars als Carel Willink, Jan Mankes, Pyke Koch en Charley Toorop. Deze collectie biedt een breed overzicht van het Nederlandse modern realisme, een stroming die bekend staat om zijn gedetailleerde en vaak intrigerende weergave van de realiteit.

  Museum MORE onderscheidt zich door zijn focus op kunst die de zichtbare werkelijkheid met een unieke intensiteit en emotionele diepte verkent. Het museum organiseert regelmatig tijdelijke tentoonstellingen die dieper ingaan op het werk van individuele kunstenaars of specifieke thema's binnen het modern realisme. Deze tentoonstellingen bieden bezoekers de kans om hun kennis te verdiepen en nieuwe perspectieven te ontdekken.

  Naast de vaste collectie en de tijdelijke tentoonstellingen biedt Museum MORE ook educatieve programma's en activiteiten aan. Deze zijn gericht op zowel volwassenen als kinderen en bieden een interactieve manier om meer te leren over kunst en de verhalen achter de werken.

  Museum MORE is niet alleen een belangrijke culturele instelling in Gorssel, maar ook een aantrekkelijke bestemming voor kunstliefhebbers uit het hele land. Met zijn prachtige ligging in de groene Achterhoek biedt een bezoek aan het museum ook een mooie gelegenheid om de omgeving te verkennen.

  Hoofdstraat 28, 7213 CW  Gorssel https://www.museummore.nl/