Cultuur in Ermelo

Ermelo

  • Museum Het Pakhuis

    Museum Het Pakhuis is een centrum voor archeologie en natuur. Het museum is geheel aangepast aan de eisen van de moderne tijd en biedt een breed scala aan activiteiten. Hier kunnen bezoekers de geschiedenis van Ermelo en omgeving ontdekken. Het is een ontmoetingsplek waar jong en oud de rijke historie kunnen beleven door middel van tentoonstellingen, films, lezingen, workshops en andere activiteiten.

    Het museum heeft een sterke focus op educatie, waarbij kinderen worden gestimuleerd om te leren door te doen en te ervaren. Ze kunnen bijvoorbeeld een archeologische opgraving naspelen, Romeinse spelletjes spelen of hun eigen munten slaan.

    De vaste tentoonstelling neemt bezoekers mee terug in de tijd, waar ze kunnen kennismaken met de vier tijdperken van de prehistorie van de Veluwe: de Steentijd, Bronstijd, IJzertijd en Romeinse tijd. Daarnaast zijn er regelmatig wisselende tentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen. Kortom, Museum Het Pakhuis is een boeiende bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en natuur.

    Molenaarsplein 24, 3851 MZ  Ermelo https://www.hetpakhuisermelo.nl