Cultuur in Doetinchem

Doetinchem

 • Schouwburg Amphion

  Schouwburg Amphion in de stad Doetinchem, is een gevestigd en gewaardeerd theater in Nederland. Amphion biedt een divers programma, van muziek en cabaret tot toneel en dans. Het theater hanteert een brede programmering, waardoor het publiek een gevarieerde selectie van voorstellingen kan verwachten.

  Schouwburg Amphion is architectonisch interessant, met een moderne, stijlvolle uitstraling en state-of-the-art faciliteiten. Het werd gekroond als het Beste Theater van Nederland in 2015 en 2019, een bewijs van zijn uitzonderlijke prestaties en diensten.

  Het theater is ook een zeer sociaal betrokken instelling, met verschillende projecten en activiteiten gericht op culturele educatie en inclusiviteit. Het theaterhuis organiseert ook speciale evenementen, bedrijfsvoorstellingen en festivals, wat bijdraagt aan de levendige culturele scene in de regio Gelderland.

  Schouwburg Amphion is niet alleen een plek voor entertainment, maar ook voor sociale en culturele uitwisseling, vormt een essentieel onderdeel van de lokale gemeenschap en levert een belangrijke bijdrage aan de culturele en creatieve sector in Doetinchem en de bredere regio.

  Hofstraat 159, 7001 JD  Doetinchem https://www.amphion.nl/