Cultuur in Den Helder

Den Helder

 • Kunsthal 45

  Kunsthal 45 in Den Helder is een vooraanstaand platform voor hedendaagse kunst, gelegen in het hart van de stad. Deze kunsthal onderscheidt zich door zijn focus op het presenteren van experimentele en innovatieve kunstprojecten. Het biedt kunstenaars de vrijheid om te experimenteren en nieuwe ideeën te verkennen, waardoor het een spannende en dynamische plek is voor zowel kunstenaars als bezoekers.

  Kunsthal 45 is opgericht met de missie om een breed publiek in contact te brengen met hedendaagse kunst, door een divers en uitdagend programma aan te bieden. De kunsthal streeft ernaar om een ontmoetingsplaats te zijn waar ideeën en gedachten over kunst en cultuur vrij kunnen worden uitgewisseld. Het doel is om bezoekers te inspireren en te stimuleren om kunst op een dieper niveau te ervaren en te begrijpen.

  Met een wisselend aanbod van tentoonstellingen door het jaar heen, belicht Kunsthal 45 werk dat reflecteert op actuele thema’s binnen de maatschappij en de kunstwereld. De tentoonstellingen variëren van solo- en groepsexposities tot thematische shows die samenwerkingen tussen kunstenaars uit verschillende disciplines bevorderen. Naast de visuele kunsten, omvat het programma van Kunsthal 45 ook performancekunst, lezingen, en workshops, waardoor het een veelzijdige culturele ervaring biedt.

  Spoorstraat 128, 1781 JJ  Den Helder https://kunsthal45.nl/
 • Marine Museum

  Het Marinemuseum in Den Helder is het maritieme museum van de Koninklijke Marine. In het museum maak je kennis met het heden, verleden en de toekomst van de marine. Drie schepen vertellen daarbij hun eigen verhaal: het linieschip Schorpioen, de onderzeeboot Tonijn en de mijnenveger Abraham Crijnssen.

  In de interactieve tentoonstelling 'Marine in Manoeuvre' beleef je hoe het is om marinier te zijn. Jaarlijks organiseert het museum bovendien verschillende evenementen voor jong en oud. Vanuit het museum heb je een prachtig uitzicht over de marinehaven van Den Helder. De maritieme geschiedenis van Nederland komt in het Marinemuseum op een boeiende manier tot leven.

  Hoofdgracht 3, 1781 AA  Den Helder https://www.marinemuseum.nl/
 • Theater De Kampanje

  Theater De Kampanje is gevestigd in het hartje van Den Helder en is een prominent onderdeel van de lokale cultuur. Dit theater biedt een breed scala aan optredens, met alles van toneel en muziek tot dans en comedy. Van lokale talenten tot gevestigde nationale en internationale artiesten, het theaterprogramma van De Kampanje varieert van seizoen tot seizoen, wat altijd nieuwe en spannende ervaringen oplevert voor zijn publiek. Bovendien huisvest het theater ook verschillende evenementen, waaronder festivals, tentoonstellingen en workshops, waardoor het een centrale rol speelt in de gemeenschap.

  De locatie zelf, een monumentaal pand met een moderne twist, vormt het perfecte decor voor deze diverse reeks voorstellingen. Met zijn uitstekende faciliteiten en toegewijde personeel streeft Theater De Kampanje ernaar om elke voorstelling een onvergetelijke ervaring te maken. Of u nu op zoek bent naar een avondje uit met vrienden, een speciale gelegenheid wilt vieren of gewoon wilt genieten van geweldige uitvoeringen, Theater De Kampanje is de plek om te zijn.

  Willemsoord 63, 1781 AS  Den Helder https://www.kampanje.nl