Cultuur in De Koog

De Koog

 • Ecomare

  Ecomare is het centrum voor Wadden- en Noordzee op Texel. Je kunt er zeehonden, bruinvissen, vogels en andere zeedieren zien. Naast het zeehondenopvangcentrum beschikt Ecomare over een vogelopvang, een zeeaquarium en een natuurmuseum.

  Het bezoekerscentrum van Nationaal Park Duinen van Texel bevindt zich ook in Ecomare. Het park toont bijvoorbeeld de verschillende landschappen die op Texel te vinden zijn en de bijzondere vogelsoorten die op het eiland broeden. Ecomare biedt ook allerlei educatieve programma's aan voor zowel kinderen als volwassenen, waaronder voerpraatjes, rondleidingen, strandsafari's en wadeilandentochten.

  Op het uitgestrekte buitenterrein van Ecomare kunnen bezoekers heerlijk wandelen en genieten van de natuur. De vogelopvang vangt zieke en gewonde zeevogels op en zorgt dat ze weer op krachten komen. Wekelijks worden bij de opvang wel nieuwe dieren binnengebracht. De dierenverzorgers en natuurgidsen van Ecomare geven tijdens de voerpraatjes uitgebreide informatie over de dieren en hun gedrag. 

  In de tentoonstelling van Ecomare leer je alles over de Wadden- en Noordzee. Deze tentoonstelling is zowel voor kinderen als volwassenen heel interessant. Ecomare hoopt bezoekers te inspireren om zuinig om te gaan met de rijke, maar ook kwetsbare natuur van het waddengebied.

  Ruijslaan 92, 1796 AZ  De Koog https://www.ecomare.nl/