Cultuur in Culemborg

Culemborg

 • Theater de Fransche School

  Theater de Fransche School is een klein en intiem theater gevestigd in de stad Culemborg, in de provincie Gelderland. Het theatergebouw werd in 1901 op de plek van een oude Latijnse school gebouwd, vandaar de naam van het theater. Het theater is al meer dan een eeuw oud en behoudt nog steeds zijn originele charme en karakter, met moderne toevoegingen voor de gemak en comfort van het publiek.

  Het theater trekt elk jaar duizenden bezoekers en biedt een gevarieerd programma dat varieert van toneelstukken, muziekuitvoeringen, films, cabaret, kindertheater en meer. Het theater heeft de reputatie dat het een warme en vriendelijke omgeving biedt en is de thuisbasis van veel lokale productiegroepen.

  Bovendien organiseert het theater elk jaar verschillende festivals en zal het een breed scala aan culturele evenementen en activiteiten presenteren. Deze omvatten een reeks jazz en blues optredens, filmfestivals, literaire evenementen en kunsttentoonstellingen.

  Theater de Fransche School heeft ook een café en bar waar bezoekers voor de show kunnen ontspannen en genieten van een drankje. Met zijn breed scala aan entertainment en culturele ervaringen, is het theater een must-visit voor diegenen die geïnteresseerd zijn in optredens en kunst.

  Havendijk 1, 4101 AA  Culemborg https://www.theaterdefranscheschool.nl/