Cultuur in Buren

Buren

  • Museum Der Koninklijke Marechaussee

    Het Museum Der Koninklijke Marechaussee is gevestigd in een prachtig historisch pand in Buren, Gelderland. Het museum is gewijd aan de Koninklijke Marechaussee, een van de vier krijgsmachtonderdelen van de Nederlandse Defensie. In de exposities zie je de ontwikkeling van het corps vanaf de oprichting in 1814 tot heden.

    De collectie omvat onder andere uniformen, schilderijen, tekeningen, wapens en een groot assortiment aan voertuigen. Een gedeelte van de collectie belicht de rol van de Marechaussee tijdens verschillende oorlogen en vredesmissies.

    Daarnaast is er een interactief gedeelte waar kinderen de basisprincipes van politiewerk kunnen leren. In het museum bevindt zich ook een studiezaal waar onderzoek gedaan kan worden in historische documenten. Beleef de spanning van de uitdagende wereld van de Koninklijke Marechaussee, met bijzondere verhalen, indrukwekkende voertuigen en wapens maar ook veel persoonlijke documenten en foto's van de mensen die bij de Marechaussee hebben gediend of nu dienen. Een leuk en leerzaam uitje voor alle leeftijden!

    Weeshuiswal 9, 4116 BR  Buren http://www.marechausseemuseum.nl