Cultuur in Barneveld

Barneveld

  • Museum Nairac

    Museum Nairac is gelegen in de provincie Gelderland, in het hart van de stad Barneveld. Het museum heeft een collectie die zich toespitst op kunst, archeologie en geschiedenis van de stad en regio. Naast de vaste collectie die te zien is in het monumentale pand waar het museum gevestigd is, organiseert Museum Nairac ook tijdelijke tentoonstellingen van contemporaine kunstenaars.

    De doelstelling van dit museum is om bezoekers te onderwijzen en te betrekken, met een focus op interactieve en tastbare objecten die de bezoekers een hands-on ervaring bieden. De verzameling bestaat uit verschillende archeologische artefacten, oude schilderijen, sculpturen, fotografie en toegepaste kunst van bekende lokale en nationale kunstenaars.

    Tentoonstellingen variëren van modern en hedendaags werk tot historische retrospectieven. Het museum biedt een breed scala aan educatieve programma's, tentoonstellingen en evenementen om de lokale gemeenschap te inspireren en te betrekken. Daarnaast heeft het museum een museumwinkel en een café voor de bezoekers.

    Brouwerstraat 1, 3771 HA  Barneveld https://www.nairac.nl/