Cultuur in Barendrecht

Barendrecht

  • Theater Het Kruispunt

    Theater Het Kruispunt, gesitueerd in de gemeente Barendrecht in Zuid-Holland, is veel meer dan een plaats waar toneelstukken, musicals en concerten worden gegeven. Het theater, gelegen aan de Middenbaan 111, dient ook als centrum voor leerzame en inspirerende gebeurtenissen voor mensen in Barendrecht en daarbuiten. Het Kruispunt stelt zichzelf voor als een plek waar kunst, kennis, cultuur, werk en informatie samen komen om Barendrechtse burgers te inspireren, te intrigeren en te vermaken.

    Het theater wordt ondersteund door een volledige personele staf, alsmede een leger aan vrijwilligers en sociaal geëngageerde professionals wier inspanningen onmisbaar zijn voor zijn succes. Theater Het Kruispunt presenteert per jaar zo’n 120 professionele voorstellingen voor een breed publiek. De voorstellingen variëren van toneel, cabaret, musical en muziek tot jeugd- en familievoorstellingen. Naast deze professionele voorstellingen worden er regelmatig films vertoond. Ook lokale gezelschappen maken gebruik van de accommodatie om hun voorstellingen voor het voetlicht te brengen.

    Het uitgangspunt is dat bezoekers niet alleen een mooie voorstelling bijwonen, maar dat zij een complete avond uit hebben. Van het gratis welkomstdrankje tot aan het gratis gebruik maken van de garderobe en van het ontvangen van de programmabladen tot aan de ruimte die geboden wordt voor verdieping en ontmoeting. Mede hierdoor behoort Theater Het Kruispunt tot de publieksfavorieten van Nederland.

    Middenbaan 111, 2991 CS  Barendrecht www.theaterhetkruispunt.nl