Cultuur in Baarn

Baarn

 • Theater de Speeldoos Baarn

  Theater De Speeldoos in Baarn is een culturele ontmoetingsplek waar kunst, cultuur en gemeenschap samenkomen. Gelegen in het groene hart van Baarn, biedt dit veelzijdige theater een podium aan een breed scala van voorstellingen en activiteiten, variërend van toneel, dans en muziek tot filmvertoningen en lezingen. De Speeldoos staat bekend om zijn gastvrije sfeer en persoonlijke benadering, wat bezoekers een warm welkom biedt.

  De missie van De Speeldoos is om kunst en cultuur toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek. Het theater programmeert daarom een divers aanbod dat aansluit bij verschillende leeftijden en smaken. Of je nu houdt van klassieke muziek, moderne dans, cabaret of familievoorstellingen, De Speeldoos heeft voor ieder wat wils. Deze variëteit maakt het theater een culturele spil in de gemeenschap van Baarn en omstreken.

  Een uniek aspect van De Speeldoos is haar betrokkenheid bij de lokale gemeenschap. Het theater werkt nauw samen met lokale scholen, verenigingen en kunstenaars om cultuur een integraal onderdeel van het gemeenschapsleven te maken. Door middel van educatieve projecten en workshops biedt het theater jong en oud de kans om actief deel te nemen aan culturele activiteiten en zelf creatief aan de slag te gaan.

  De Speeldoos is ook een plaats voor film. Met wekelijkse filmvertoningen brengt het theater een zorgvuldig geselecteerd aanbod van nationale en internationale films naar Baarn. Van arthouse films tot bekroonde documentaires, de filmavonden in De Speeldoos zijn een geliefd onderdeel van het culturele aanbod.

  De intieme zaal van het theater, met zijn uitstekende akoestiek en comfortabele zitplaatsen, zorgt ervoor dat elke voorstelling een bijzondere ervaring is. Bezoekers kunnen niet alleen genieten van hoogwaardige voorstellingen, maar ook van de gezellige foyer, waar men voor en na de voorstelling kan samenkomen voor een drankje en een goed gesprek.

  Rembrandtlaan 35, 3741 TA  Baarn https://speeldoosbaarn.nl/