Cultuur in Assen

Assen

 • Drents Museum
  Het Drents Museum in Assen toont een blik op de wereld en biedt de wereld een blik op Drenthe. Met verhalen over archeologie, kunst en geschiedenis wordt de bezoeker geïnspireerd tot nadenken over hoe de mens zich ontwikkeld heeft. Het gebouw zelf is al een attractie, waarbij oude en nieuwe architectuur elkaar ontmoeten. Bijzondere uitgaves in de museumcollectie zijn de oudste boot ter wereld, een dodenkano uit de Steentijd, en het oudste zwaard ter wereld, dat al rond 1600 voor Christus werd gebruikt. Naast zijn permanente collectie, biedt het museum een grote variëteit aan tijdelijke tentoonstellingen uit de wereld van kunst en cultuur.
  Brink 1, 9401 HS  Assen https://drentsmuseum.nl/
 • Het Drents Archief
  Het Drents Archief is een museum in Assen, de hoofdstad van provincie Drenthe in Nederland. Het is opgericht in 1859 met als doel het verzamelen en bewaren van archiefmateriaal dat van belang is voor de provincie Drenthe. Het museum huisvest een uitgebreide collectie die een breed scala aan onderwerpen bestrijkt: van archeologie, genealogie en lokale geschiedenis tot kunst en cultuur. De collectie bevat oude kaarten, documenten, foto's, films en geluidsopnames. De instelling organiseert ook regelmatig tentoonstellingen, lezingen en activiteiten om bezoekers bewust te maken van het rijke erfgoed van de provincie. Voor onderzoekers en studenten biedt het museum de mogelijkheid om de archieven te bestudieren en zo bij te dragen aan nieuwe inzichten in de Drentse geschiedenis. Het archief is bovendien waardevol voor iedereen die geïnteresseerd is in stamboomonderzoek. Niet alleen inwoners van Drenthe maken gebruik van de faciliteiten van het Drents Archief. Ook nationale en internationale onderzoekers weten de weg naar de collectie te vinden. Het Drents Archief is een indrukwekkende plek voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en cultuur, met als bijzondere voordeel de combinatie van het gebouw zelf – een historisch monument – en de moderne faciliteiten, die bezoekers een diepgaand beeld geven van Drenthe’s verleden.
  Brink 4, 9401 HS  Assen https://www.drentsarchief.nl/
 • Theater de Bonte Wever
  Theater de Bonte Wever in Assen is een unieke multifunctionele locatie in de provincie Drenthe. Niet alleen kun je hier genieten van allerlei soorten theater, muziek- en dansvoorstellingen, maar je vindt er ook een hotel, een sport- en wellnesscenter, een zwem- en saunaparadijs, meerdere restaurants en diverse bars. Van cabaret tot musical, van popconcert tot kindervoorstelling: het theaterprogramma is zeer divers en biedt voor elk wat wils. De zaal is flexibel in te richten waardoor het theater geschikt is voor zowel intieme, kleinschalige voorstellingen als grote producties. Ook zijn er uitstekende faciliteiten voor congressen, vergaderingen en andere zakelijke bijeenkomsten. Het theater ligt in een groene omgeving net buiten het stadscentrum van Assen. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid en het theater is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. De warme sfeer en gastvrije medewerkers zorgen ervoor dat iedereen zich welkom voelt bij Theater de Bonte Wever. Kortom, voor een compleet avondje uit ben je hier aan het juiste adres.
  Stadsbroek 17, 9405 BK  Assen https://www.debontewever.nl/
 • Theater De Kolk
  Het theater De Kolk in Assen is een sfeervol, modern theater met een breed en divers programmeringsaanpak. Het theater heeft twee zalen: de grote zaal, met een capaciteit van 850 zitplaatsen, is vooral geschikt voor grote producties, terwijl de kleine zaal, met 200 stoelen, is ontworpen voor intieme voorstellingen. Daarnaast heeft De Kolk een ruime foyer, diverse vergaderzalen en een restaurant. Naast het standaardprogramma van theater, muziek, dans en film, biedt De Kolk ook bijzondere voorstellingen voor kinderen en jongeren, speciale matinees en klassiekemuziekseries. Bovendien biedt het theater speciale arrangementen voor bedrijven. De Kolk zet zich in voor de lokale gemeenschap en wordt regelmatig gebruikt voor conferenties, vergaderingen en evenementen. De ideale plek om te genieten van een avondje uit in Assen.
  Weierstraat 1, 9401 ET  Assen https://www.dnk.nl/theater/
 • Theater De Nieuwe Kolk
  Theater De Nieuwe Kolk, gevestigd in Assen, Drenthe, is een modern en veelzijdig theater dat een breed scala aan voorstellingen aanbiedt. Het theater is onderdeel van een groter cultuurcomplex, ook wel DNK genoemd, dat naast het theater ook een bibliotheek, bioscoop, en horecagelegenheden huisvest. Het theater heeft twee zalen, een grote zaal met een capaciteit van ongeveer 850 plaatsen en een kleine zaal met een capaciteit van ongeveer 200 plaatsen. Beide zalen zijn uitgerust met moderne faciliteiten om zowel de artiesten als het publiek de best mogelijke ervaring te bieden. Het theater biedt een breed scala aan voorstellingen, variërend van drama tot comedy, en van muziek tot dans en kindervoorstellingen. Een andere belangrijke pijler voor Theater de Nieuwe Kolk is educatie. De Nieuwe Kolk wil een podium zijn voor iedereen. Dit betekent ook dat er veel aandacht is voor talentontwikkeling bij jongeren. Door middel van diverse educatieve projecten biedt DNK kinderen en jongeren de kans om kennis te maken met theater en de vele aspecten van podiumkunsten. Naast de reguliere programmering organiseert Theater De Nieuwe Kolk ook verschillende evenementen en festivals. Het theater is ook beschikbaar voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen. Met haar uitgebreide faciliteiten en diensten is Theater De Nieuwe Kolk een belangrijke culturele hub en ontmoetingsplaats voor de mensen in Assen en omgeving.
  Weiersstraat 1, 9401 ET  Assen https://www.dnk.nl/