Cultuur in Amstelveen

Amstelveen

 • Museum JAN

  Museum JAN te Amstelveen huisvest een rijke collectie moderne en hedendaagse kunst. Het museum is opgericht door Jan van der Togt, een succesvolle industriële ondernemer en hartstochtelijk kunstverzamelaar, die zijn collectie wilde delen met het publiek. Van der Togt's belangstelling was breed en zijn collectie omvat een breed scala aan kunstvormen, van schilderijen en beeldhouwwerken tot glaskunst en keramiek.

  Het museum heeft een bijzonder sterke verzameling glaskunst, inclusief werken van toonaangevende internationale glaskunstenaars. Elk jaar organiseert het museum meerdere tentoonstellingen om de werken uit de collectie uit te lichten, naast een gevarieerd aanbod van tijdelijke tentoonstellingen met hedendaagse kunst.

  Het museum is gevestigd in twee aaneengesloten panden in het centrum van Amstelveen. Het heeft een moderne, lichte uitstraling en biedt bezoekers een gastvrije en inspirerende setting voor het genieten van kunst. Naast de galerieruimtes heeft het museum ook een cafe dat uitkijkt op een schilderachtige tuin en een museumwinkel met kunstboeken, kaarten, designartikelen en geschenken.

  Museum Jan van der Togt is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en biedt parkeergelegenheid in de omgeving voor bezoekers die met de auto komen. Het museum tracht een aanvulling te zijn op het kunstaanbod in zijn regio en streeft ernaar een breed publiek aan te spreken, van kunstliefhebbers tot gezinnen en scholen.

  Dorpsstraat 50, 1182 JE  Amstelveen https://nl.museumjan.nl/