Cultuur in 's-Hertogenbosch

's-Hertogenbosch

 • Theater aan de Parade

  Theater aan de Parade is een dynamisch en veelzijdig theater gevestigd aan de Parade in het centrum van 's-Hertogenbosch. Het theater serveert als het culturele hart van de stad en biedt een brede selectie van optredens aan, variërend van toneelstukken, concerten en dansvoorstellingen tot komedie shows en kindervoorstellingen.

  Met twee zalen - de Grote Zaal met een capaciteit van meer dan 900 stoelen en de intiemere Pleinzaal met een capaciteit van ongeveer 200 stoelen - is Theater aan de Parade in staat om evenementen van verschillende omvangte hosten, en trekt zowel lokale bezoekers als bezoekers van buiten de stad.

  Naast reguliere optredens organiseert het theater ook diverse culturele evenementen en festivals gedurende het jaar, waaronder het jaarlijkse Theaterfestival Boulevard. Het theater heeft tevens een eigen café en restaurant waar bezoekers voor of na de voorstelling kunnen genieten van een kopje koffie of een maaltijd.

  Parade 23, 5211 KL  's-Hertogenbosch https://www.theateraandeparade.nl/
 • Cultureel klimaat: kunst en musea, theater en muziek, festivals en evenementen in 's-Hertogenbosch

  's-Hertogenbosch, vaak liefkozend Den Bosch genoemd, is een stad met een hart voor cultuur. Hier vind je een gezellige mix van historie en hedendaagse kunst, muziek en festivals. Den Bosch heeft voor iedereen wel iets cools te bieden, of je nu van schilderijen houdt, live muziek of het ontdekken van nieuwe, creatieve ideeën.

  Kunst en musea

  Het Noordbrabants Museum is echt een topper in Den Bosch. Het laat de kunst, cultuur en geschiedenis van Noord-Brabant zien, met werken van oude meesters en ook moderne kunst. Voor de fans van Jheronimus Bosch, de wereldberoemde schilder waar de stad zijn bijnaam aan dankt, is dit museum een must-see. Ook heeft de stad galerieën waar je kunst kunt kijken (en kopen) van lokale en internationale kunstenaars.

  Theater en muziek

  In Den Bosch zit je goed als je van theater en muziek houdt. Het Theater aan de Parade biedt een breed programma met voor iedereen wat wils: van cabaret tot klassieke concerten. En voor wie iets intiemers zoekt, zijn er kleine podia en kroegen waar je kunt genieten van live muziek, van jazz tot rock.

  Festivals en evenementen

  De stad leeft op tijdens de vele festivals en evenementen die er jaarlijks worden georganiseerd. Denk aan Jazz in Duketown, het grootste gratis jazzfestival van Nederland, waar de binnenstad swingt van de jazzklanken. En dan heb je nog het Bourgondisch 's-Hertogenbosch, een culinair festival waar je kunt smullen van de lekkerste hapjes en drankjes. Ook voor de literatuurliefhebbers is er iets te vinden, zoals het jaarlijkse literaire festival dat schrijvers en dichters naar de stad trekt.